mandag den 30. juli 2007

erectus

¨ Sammen med Homo Erectus fossiler har man fundet primitive stenredskaber som selv om de er primitive er langt mere avanceret end de stenredskaber man har fundet fra andre menneskeabe arter.

Homo Erectus beherskede ild og kunne tilberede mad med brug af ild. At Homo Erectus beherskede ild medførte at de kunne bo i koldere klimaer end de andre menneskeaber og der er fundet skeletter og efterladenskaber så langt nordpå som i det nordlige Kina og i tyskland og ellers jævnt udbredt i alle varme områder.

Vi ved at Homo Erectus udførte organiseret jagt. Idet man har fundet adskillige steder med Homo Erectus knogler og knogler fra mange dyr samlet f.eks. mere end 50 elefanter samlet på en slagteplads. Typisk findes disse slagtepladser i forbindelse med bratte skrænter og kløfter, hvilket tyder på at man har jaget en skræmt flok ind i kendte dødsfælder.

Neandertaler og Homo sapiens er sidegrene til Homo Erectus. De ældste Homo sapiens skeletter man har fundet er cirka 250 000 år gamle. Skeletfund tyder på at forskellige Homo Sapiens lignende typer har spredt sig ud af Afrika i flere omgange startende for cirka 300 000 år siden og Homo Sapiens for kun cirka 100 000 år siden. Hvilken tid man skal angive for ud af Afrika afhænger af om man regner Neandertaler som en Homo Sapiens art, hvilket igen afhænger af hvilken rolle Neandertalerne havde i Homo Sapiens stamtavlen. Kort sagt er Neandertalerne med i vores stamtavle ved at få børn sammen med os?


Håndværker - colic-help - skateboard - board - sprgt - carpathian forest