fredag den 3. august 2007

sapiens rene dna

¨ Undersøgelser af mitochondrie DNA tyder på at Neandertaler og Homo Sapiens ikke har blandet sig, så hvis blanding er sket, så havde Homo Sapiens i Cro-Magnon kulturen tradition for at det var kvinderne der bestemte over formering.

At man kan sige det med stor sikkerhed skyldes at mitokondrier nedarves alene fra moderen og intet i vores mitokondrie DNA tyder på DNA fra andre arter i nutidens mennesker, så Neandertaler kvinder har vi mænd ikke formeret os med på trods af at kritisk sans med sex ikke er mænds stærkeste side. Men måske var der Homo Sapiens piger i Cro-Magnum kulturen, der faldt for de stærke og vakse Neandertaler mænd, idet man har fundet et skelet som kunne antyde på blanding.

Ud fra vores mitokondrie DNA regner man med at blanding var nul eller yderst minimal. I stedet har vi nok mere set Neandertalerne som kandidater til spisekortet, for vi er tæt på at udrydde flere menneskeaber i Afrika, idet disse jagtes og spises eller sælges som kæledyr. Mennesket er trængt ind i Bonobo paradiset, så bonoboer måske bliver udryddet i naturen. Det er vigtigt for viden om os selv at denne udvikling stoppes.


Håndværker - colic-help - skateboard - splids - eating disorder