fredag den 3. juli 2009

Gaza beboere 'lever i fortvivlelse '

Af Tim Franks
BBC News, Jerusalem

Den Internationale Røde Kors Komité har beskrevet de 1,5 millioner palæstinensere lever i Gaza som mennesker "fanget i fortvivlelse".

I en rapport, men det siges, at den vigtigste årsag var den fortsatte israelske blokade.

Rapporten kommer seks måneder efter udgangen af Israel 's militær offensiv i Gaza, hvor mindst 1.100 palæstinensere døde.

Israel sagde offensiv tog sigte på at bremse raketangreb i det sydlige Israel af palæstinensiske militante.

Røde Kors siger, at befolkningen i Gaza er ikke i stand til at genopbygge deres liv og glider længere og længere ned i fortvivlelse.

Der er ikke den cement og stål at rekonstruere kvarterer ramt af israelske strejker.

Røde Kors BETÆNKNING
Residenter mangler ordentlig husly efter hjem ødelagt Byggematerialer, rør og reservedele presserende neededBasic medicin, pålidelige hospitalsudstyr er i korte supplyCollapse Gaza 's økonomi har skabt fattigdom til at ryge i vejret

Alvorligt syge patienter ikke modtager den behandling, de har brug for. Vandforsyningen er spredte, sanitet på nippet til at bryde sammen.

Fattigdom er på, hvad Røde Kors kræver en "alarmerende" niveau. Stort antal af børnene er fejlernærede.

Alt dette, siger Røde Kors, er direkte knyttet til Israel 's stram lukning af grænseovergangene til Gaza efter den islamistiske Hamas-bevægelse tog magten for to år siden.

Den israelske premierminister 's talsmand fortalte BBC, at Hamas er primært ansvarlig for trængsler Gaza ' s civilbefolkningen.

Og han sagde den idé, at hvis byggematerialer være tilladt, at Hamas ikke ville sifon dem for, hvad han kaldte sin militære maskine var simpelthen ikke troværdigt.