mandag den 9. marts 2009

Smoking Hot

 Her er en interessant tidbit, som fangede min opmærksomhed i denne uge: USA Today rapporterer, at samtidig med at ryge cigaretter ikke længere kan være køligt, rygning cocktails er ekstremt varmt.

Tilsyneladende" pyro-tilbøjelige mixologists på begge kyster er rygning ingredienser � � "væskekoncentrat , røremaskiner, selv glasartikler � � "over aromatiske træsorter såsom kirsebær eller Apple for at tilføje et robust dimension at falde/vinter drikkevarer. På Absinthe Brasserie & Bar i San Francisco, bartendere røg rom eller cognac over cherrywood chips, blandes med alkohol i en cocktail og tjene drikke i et glas, som er blevet omvendt over en tændt træ chip. Across byen på Bacar, fuld og rørige whiskey er røget i huset over applewood, derefter blandes med ananassaft, citronsaft og hus-made sassafras simple sirup. "

Alrighty derefter. Det gør mig tænke, at vi måske burde skabe en rygning ost.

�h vent, nogen allerede slå mig til det: Det hedder Juustalepia en specialgrafit ost med finsk og svensk oprindelse. Navnet Juustalepia (HOOstah-lee-PAH) oversætter som � � �bread ost, � � en apt beskrivelse siden dens udseende og aroma svarer til ristet brød.

Dens karakteristiske søde karamel crust er produceret gennem en langsom bagning og sin enestående smag er mest udtalt, når serveres varm. Det kan være opvarmet i ovnen, microwaved eller grillet.

Flere Wisconsin selskaber gør deres egne versioner af Juustaleipa, herunder:

  • Brunkow Ost, Darlington, Wis. - de kalder deres "Brun-uusto"

  • Carr Valley Cheese, Lavalle, Wis. - de kalder det "Brød Ost"

  • K & K Ost, Cashton, Wis. - de kalder det "Juusto"

  • Bass Lake Ost, Somerset, Wis . - de bryde det op i to ord: "Juusto LEIPA"
Så næste gang du overvejer at ryge en cocktail, stick nogle ost i din pande at gå med det!