onsdag den 12. december 2007

Pigesjov

Jeg ved ikke hvad jeg skal mene (eller ikke måske slet ikke mene endda) om dette reklame fremstød fra Maltesers (du ved dem der laver disse herlige chokoladebolde, som er rundere i reklamerne end i virkeligheden). Hvis du er en rigtig gris med dem og indsender en film med det, kan du vinde en rejse til New York.

torsdag den 22. november 2007

Bonobo vor stamfader-?

¨ Bonobo hanner er sandsynligvis rimelig tæt på at være lig med menneskets stamfader og hvis det er korrekt, så kan vi opklare de primære ændringer der er sket hos mænd i vores udvikling fra Bonobo hanner til mænd, for vi ved at forskel mellem mænd og kvinder skyldes Y kromosom og det er ikke ret mange gener cirka 25- 30 styks og selvom Y kromosom gener vekselvirker i effekter med vores andre gener, så må de primære genforskelle der bestemmer mænds karakteristika ligge på Y kromosom, idet alle andre gener er fælles mellem mænd og kvinder.


Håndværker - colic-help - skateboard - dogs farts - nedslag

fredag den 2. november 2007

EXTINCTION

Mennesket er ikke uddødt endnu, men ifølge filmen Resident Evil- Extinction, kunne det være tæt på/ lige ved og næsten- selvfølgelig. Filmen har biograf premiere herhjemme den niende november, og du kan se den hårrejsende trailer ved at klikke på linket. Men det er ikke for sarte sjæle: Det er monstre og vold!
Resident Evil Extinction

torsdag den 1. november 2007

mands dominans

¨ Bonobo Chimpansen er en rar stamfader, men desværre var det åbenbart nødvendig for menneskets evolutionssucces at gøre mennesket mere aggressivt og konkurrencepræget. Sandsynligvis fordi at det i vores miljø var vigtigt med mere risikovillighed og bedre forsvar af afkom.

Miljø gav derved overlevelse af gener fra kvinder der ikke kun selekterede efter omgængelige og rare mænd. Nej det var flertydigt for hun skulle også vælge ud fra at han kunne forsvare afkom og risikovillig, for at øge sin chance for genoverlevelse.

”Han kan blive for skvattet til at beskytte mit afkom” og det er heller ikke dårligt hvis han kan skaffe bytte.

Vi kunne kalde det "Nul sex til skvat mekanikken" Og Nul sex til skvat mekanik medførte at mænd ikke kun fik evne til samarbejde, men også konkurrencementalitet, dominans og aggression!


Håndværker - colic-help - skateboard - koks - sandhed

tirsdag den 30. oktober 2007

bloggerwave.com

Bloggerwave er et ganske interessant fænomen. Her kan man tjene penge ved at skrive korte artikler på sin blog. JAH- TJEN PENGE PÅ DIN BLOG!!!
Der er få krav at opfylde: Sørg for at kopiere links ind i artiklen. Der er et minimums antal ord at skrive. Der kan være bestemte ord der SKAL indgå i indlægget. Ellers er tonen fri - og ordet DIT!

Bloggerwave

tirsdag den 25. september 2007

Drengerøvsligaen

Denne hjemmeside har det hele: Fodbold + mere sport, Kødfanatisme rullende Link med dagens kampe til oddset på danskespil, Download dit eget screensaver Kød ur, Janni´s (hende fra reklamen) altid svulmende barm, madopskrifter som f.eks kødsalat (som man kan lave i pausen), samt forum for alle os sidelinievogtere med hang til hele den knap så sunde side af sportens verden

http://derersaamegetkvinderikkeforstaar.dk/

tirsdag den 28. august 2007

miljøindvirkning

¨ Eventyret om at mennesket er blevet fordrevet fra paradisets have, fordi at vi spiste af kundskabens træ skildrer billedligt glimrende vores evolution og sandsynligvis var det virkelig de slemme Eva piger der tvang os ”stakkels” mænd til at udvikle intelligens og tvang os til at påtage os et større ansvarJ

Forestil dig en abe der levede i et nogenlunde beskyttet paradismiljø, men hvor miljø ændre sig til et miljø med flere rovdyr. Miljøændringer tvang os til at udvikle bedre forsvar for afkom.

Vi er gået fra det enkle i paradisets have til det flertydige og indviklede. Selektion ændrede os så vi fik mere indviklede sexmønstre end Bonoboer og chimpanser.


Håndværker - colic-help - skateboard - ungeren - sol

torsdag den 23. august 2007

Coke zero

En skør reklame finder du på cokezero.dk: Life as it should be.
Her kan du indtaste talen fra en mand der svarer en kvinde på et spørgsmål, samt se andres indtastninger. Selve udtalen fra talemaskinen er ikke synderlig imponerende, men der kan alligevel komme nogle ganske sjove ting ud af det. Der er andre ting på siden der er væsentlig mere underholdende - elsker dér hvor de vil sagsøge sig selv... Nå, men drejer sig naturligvis om Coke Zero, med "real taste & Zero sugar".

Coke zero



onsdag den 22. august 2007

Genbank

¨ En stor genbank giver større mulighed for hurtigt at ændre arten til et ændret miljø og eftersom at Afrika har den største genvariation er det afrikanerne der har størst chance for at overleve en miljøkatastrofe. En stor genvariation medfører øget chance for at verdens dummeste og verdens mest intelligent mand befinder sig i Afrika.

At mennesket har en udsædvanlig stor genbank er lig med at ethvert gen i findes i forskellige udgaver og det skyldes at mennesket lever i mange og meget forskellige miljøer. For øvrigt er genvariant hvide mennesker opstået ved en mutationsfejl i et enkelt gen som påvirker hud pigmentet melanin. I områder uden meget sol stråling giver denne mutation en selektionsfordel ved at solstråler ikke afvises så kraftigt og derfor kan de hvide ved hjælp af sollys danne mere vitamin D.

I områder med meget sol er denne mutation ufordelagtig og hvide mennesker får relativt hyppigt sol hudkræft. Herimod er melanin mutationen fordelagtig i Nordlige områder som er fattige på sol og vitaminer.

Det er tåbeligt at være racist overfor det modsatte køn, hvor forskel er relativ stor. Men ekstra tåbeligt at være racist når forskel kun er hudfarve og kultur. Men facts preller desværre ofte af på følelser.


Håndværker - colic-help - skateboard - rfp - invest

tirsdag den 7. august 2007

Walkman mobiltelefon med Shake Control

Jeg har et stort problem. Alle jeg kender, har på et tidspunkt haft samme lidelse, i større eller mindre grad: At være vild med musik, og være yderst glemsom.
Kender du situationen?
Nej et fedt nummer, men jeg har glemt hvad radioværten sagde det hedder.
Løsning: Sony Ericsson, W580i, Walkman mobiltelefon med Shake Control!
optag lidt af nummeret. send-vent-modtag informationerne... hurra

Sony Ericsson w580i



neandertal udryddelsesgrund?

¨ Hvordan kan det være at vi Homo Sapiens med Cro-Magnon kulturen i vores forhistorie overtog jorden? Mit gæt er at et rent jægersamfund gav lavere kvindestatus end et samler-jægersamfund og i denne sammenhæng er det interessant at nutidige undersøgelser i samler-jæger samfund viser at det normalt er kvinderne der skaffer de fleste kalorier. Derfor er mit gæt at vores art havde en bedre social organisering med større kvindeindflydelse og dermed bedre samarbejde. Ud fra viden om nuværende samler-jægersamfund og fra vores historie er det sandsynligt at familien havde stor betydning. Vores bedre sociale organisering medførte at vi kunne danne større stammesamfund” end neandertal jægerstammer.

Måske var Neandertalernes skæbne at de stødte sammen med et bedre organiseret samfund. Udryddelsen af Neandertaler var måske vores første Indianerudryddelse.


Håndværker - colic-help - skateboard - foodsupply - bmi

fredag den 3. august 2007

masterseek

Do you want to showcase your products to the rest of the world?
Do you want your company profile to be easily found by other companies looking for your type af products? Do you want a easy way to search and find companies, products and contact details? Masterseek is the world largest search engine connecting business partners. At the moment delivering details on 45 million companies in 75 countries.

masterseek

sapiens rene dna

¨ Undersøgelser af mitochondrie DNA tyder på at Neandertaler og Homo Sapiens ikke har blandet sig, så hvis blanding er sket, så havde Homo Sapiens i Cro-Magnon kulturen tradition for at det var kvinderne der bestemte over formering.

At man kan sige det med stor sikkerhed skyldes at mitokondrier nedarves alene fra moderen og intet i vores mitokondrie DNA tyder på DNA fra andre arter i nutidens mennesker, så Neandertaler kvinder har vi mænd ikke formeret os med på trods af at kritisk sans med sex ikke er mænds stærkeste side. Men måske var der Homo Sapiens piger i Cro-Magnum kulturen, der faldt for de stærke og vakse Neandertaler mænd, idet man har fundet et skelet som kunne antyde på blanding.

Ud fra vores mitokondrie DNA regner man med at blanding var nul eller yderst minimal. I stedet har vi nok mere set Neandertalerne som kandidater til spisekortet, for vi er tæt på at udrydde flere menneskeaber i Afrika, idet disse jagtes og spises eller sælges som kæledyr. Mennesket er trængt ind i Bonobo paradiset, så bonoboer måske bliver udryddet i naturen. Det er vigtigt for viden om os selv at denne udvikling stoppes.


Håndværker - colic-help - skateboard - splids - eating disorder

tirsdag den 31. juli 2007

homo neandertalis

¨ Neandertal mennesket er den ældste type af Homo sapiens eller en Homo Sapiens lignende type. Neandertalere fremstillede smykker, havde religion, begravede deres døde med blomster, beherskede ild, fremstillede stenredskaber og havde måske musikinstrumenter i form af fløjter fremstillet af ben.

De hidtil ældste fund af Neandertaler er ca. 200.000 år og det yngste cirka 28.000år.

Sidstnævnte tal er ”så kort tid siden” at Neandertaler måske indgår i nogle myter (jætter og trolde)?

Neandertaler var mere jægere end os, idet undersøgelse af deres kostmøddinger tyder på at de stort set alene ernærede sig ved jagt. De havde ifølge deres kranier cirka 18 % mere hjernemasse end os og selvom vi ikke kan slutte direkte fra hjernemasse til intelligens er mit gæt at de var en anelse vaksere end os.


Håndværker - colic-help - skateboard - bundby - bog

mandag den 30. juli 2007

erectus

¨ Sammen med Homo Erectus fossiler har man fundet primitive stenredskaber som selv om de er primitive er langt mere avanceret end de stenredskaber man har fundet fra andre menneskeabe arter.

Homo Erectus beherskede ild og kunne tilberede mad med brug af ild. At Homo Erectus beherskede ild medførte at de kunne bo i koldere klimaer end de andre menneskeaber og der er fundet skeletter og efterladenskaber så langt nordpå som i det nordlige Kina og i tyskland og ellers jævnt udbredt i alle varme områder.

Vi ved at Homo Erectus udførte organiseret jagt. Idet man har fundet adskillige steder med Homo Erectus knogler og knogler fra mange dyr samlet f.eks. mere end 50 elefanter samlet på en slagteplads. Typisk findes disse slagtepladser i forbindelse med bratte skrænter og kløfter, hvilket tyder på at man har jaget en skræmt flok ind i kendte dødsfælder.

Neandertaler og Homo sapiens er sidegrene til Homo Erectus. De ældste Homo sapiens skeletter man har fundet er cirka 250 000 år gamle. Skeletfund tyder på at forskellige Homo Sapiens lignende typer har spredt sig ud af Afrika i flere omgange startende for cirka 300 000 år siden og Homo Sapiens for kun cirka 100 000 år siden. Hvilken tid man skal angive for ud af Afrika afhænger af om man regner Neandertaler som en Homo Sapiens art, hvilket igen afhænger af hvilken rolle Neandertalerne havde i Homo Sapiens stamtavlen. Kort sagt er Neandertalerne med i vores stamtavle ved at få børn sammen med os?


Håndværker - colic-help - skateboard - board - sprgt - carpathian forest

søndag den 29. juli 2007

Menneskets Evolutionshistorie.

¨ Nogle af De ældste i vor slægt levede i et miljø som ændrede sig, så der gradvist kom flere rovdyr og da miljøet ændrede sig måtte vi ændre os.

”Den første forgrening fra Bonobo chimpanser” som med tid og mange yderligere forgreninger blev til os skete for cirka 6 millioner år siden. Fantasier om hvor disse abemennesker levede startede ud fra fund af skeletter der kunne være mellemformer mellem chimpanser og os f.eks. oprejst gangart eller øget kraniestørrelse. De ældste skeletter vi har fundet med sådanne karakteristika stammer fra Afrika og her kan du læse om det foreløbigt ældste skeletfund Firsthuman.


¨ Vores startmiljø skal være et sted med mange forskellige mennesketyper. For omkring vores startområde har mennesket haft mest tid til at tilpasse sig forskellige miljøer. Derfor er startområdet sandsynligvis et område omgivet af mange mennesketyper (genvarianter), For selvom vi er tilpasningsdygtige så gælder selektionslov om gentilpasning efter miljø altid.

Et område jeg syntes kunne passe var Burma, for omkring Burma er der mange mennesketyper, hvilket kunne svare til stor genvariation. Men genundersøgelser har vist at Afrika har langt større genvariation, så det er Afrika vi skal undersøge når vi vil finde de ældste.

Der er stærke beviser for at udgangsområdet for de menneskeaber som ved evolution og mange forgreninger blev til mennesket, startede ved søer og vandløb i Afrika for cirka 6-7 millioner år siden og nærmere bestemt et sted i nærheden af Kenya.

Kenya Zaire området er også det område hvor vi i dag finder de fleste arter af menneskeaber Skovgorilla, Bjerggorilla, Bonobo chimpanser og chimpanser.

¨ Evolutionsvidenskaben har med stigende viden om genetik fået et godt værktøj til at undersøge menneskets udviklingshistorie og videnskabelige undersøgelser af bl.a. mitochondrie DNA tyder på at det er Afrika er udgangspunktet.

Disse indicier er så stærke at tæt på at kunne kaldes beviser Mitochondrie DNA Evolution og Mitochondrial DNA

For resten er stammoder et bedre udtryk end stamfader, idet mitokondrier alene nedarves fra moderen.

Vores evolutionshistorie startede i lighed med chimpanser og gorillaer samt mange andre forskellige uddøde menneskeaber ved forgreninger ud fra en stamfader der er fælles for alle menneskeabers og denne stamfader lignede sandsynligvis bonobo chimpanser, så vi næsten kan kalde bonobo chimpanser for vores oprindelige stamfader.

¨ I perioden fra cirka 7-2,5 millioner år siden er der sket så mange arts forgreninger, at vi har fundet mange uddøde chimpanselignende arter med oprejst gang og der er derfor tvivl om hvilken af alle disse arter der forgrenede sig til Homo Erectus. Homo Erectus er den ældste art hvor vi er sikre på at her har vi en art, som er en del af vores stamtræ fra bonoboer og til os selv. Homo Erectus levede for cirka 2,4 million år siden og op til for cirka 300,000 år siden. I denne periode gik Homo Erectus fra et hjernerumfang på cirka 50% af mennesket og op til cirka 70% af vores hjernerumfang. Til sammenligning har Chimpanser cirka 33% af vores hjernestørrelse. Vi og Neandertalerne er forgreninger fra Homo Erectus.


Håndværker - colic-help - skateboard - black - ekko

HOMO INTELEKTUS

Her starter en række overvejelser og fakta om livets evolution.
Mestendels set gennem menneskets, og ikke mindst egne, briller.

Der er endnu ikke en forudbestemt kronologi, men emner vil med tiden blive kategoriseret efterhånden udgøre del af en større sammenhæng. I takt med at jeg finder interessante informationer, vil de blive diskuteret eller fremlagt, så ingen kender til historiens gang endnu.


Håndværker - colic-help - skateboard - erectus - hitler