mandag den 30. august 2010

Gendannelse en Antique Crank Kaffe Grinder

I dagene før folk brugte $ 4 om en kop kaffe, de brygget deres egen kaffe derhjemme med præ-formalet kaffe fra stål dåser. I dagene før pre-formalet kaffe fra stål dåser, mennesker jorden deres egen kaffe i smarte elektriske kaffemøller. Og i dag, før folk brugt elektrisk kaffemøller, de jorden deres egen med hånden håndsving kaffemøller. Disse smukke træ og metal tingester var almindelige i køkkener rundt omkring i USA og Europa. Den eneste gang du ser dem i disse dage er at skabe stemning i spisende gæster og restauranter. Jeg har været på udkig efter en vinkelsliber som denne for et stykke tid. Ingen elektricitet og der kræves ingen batterier. Og sidste weekend var jeg heldig nok til at finde en for $ 20 på en antik butik.

Denne enhed er lavet af Zassenhaus i Tyskland, hvor de stadig gøre hånd krumtappens kaffemøller. De er kunstværker så meget som de er funktionelle, med priser for at matche. Denne enhed er nok egentlig ikke den gamle, som det hedder \ "Tyskland \" i bunden i stedet for øst eller vest Tyskland. Virksomheden har eksisteret siden 1867, men jeg vil vædde denne blev foretaget efter faldet af Berlinmuren, da den ikke ligne en før krigen mølle. Selv om træet er i stor tilstand, det mechanicals var temmelig rustne. Det ligner nogen har forsøgt at vaske indefra og ikke tørre ud formalingen burs. I modsætning til næsten alt lavet i disse dage, blev denne mølle beregnet til at være let at adskille, reparere og samle. Fjernelse af låget var lige så nemt som fire skruer på toppen af enheden og to på siderne.
Hvad hilste mig på indersiden var en rusten rod af stål. Selvom alt stadig arbejdede, ville jeg ikke lyst til at drikke kaffe efter det blev kørt gennem disse rustne burs.
Jeg tog ud hele ordningen, rengøres alt med metal polish og en tandbørste og så tørrede alt forsigtigt med en køkkenrulle. En lille skrubbe gør underværker. Enheden var bemærkelsesværdigt nemt at demontere. Bare et par træskruer holder hele sammen.
Næsten alt fremstilles i dag er lavet til at holde i et par år og blive slynget væk. Højere kvalitet forbrugsgoder har til formål at holde hele livet, men er sjældent beregnet til at blive serviceret, når noget går galt. Men denne mølle var let at tage fra hinanden, let at rengøre og nem at sætte sammen igen. Og det gør lækker kaffe!